Barcelona celebra la segona edició de la Festa del Dia Mundial de les Ciutats organitzada per ONU-Habitat i l’Ajuntament de Barcelona. El dissabte 27 d’octubre es podrà gaudir d’una jornada matinal d’activitats familiars relacionades amb la sostenibilitat urbana a la Superilla de Sant Antoni.

L’esdeveniment es troba emmarcat en el World Cities Day, una celebració ideada per les Nacions Unides per promoure la cooperació entre ciutats amb l’objectiu comú d’avançar cap al desenvolupament urbà sostenible. L’esdeveniment central aquest any se celebra a Liverpool.

Aquesta celebració anual vehicula diferents clams en favor d’una versió més sostenible i humana de les smart cities. Enguany, per reivindicar la sostenibilitat i la resiliència urbana es proposen diferents propostes per a famílies. Durant tot el matí, de 10 a 14 h, es realitzaran activitats i jocs per a infants relacionats amb la vida a la ciutat de Barcelona, el nostre entorn i els reptes de la transició cap a una ciutat més verda i conscient de la seva relació amb el medi ambient i les persones. El fil conductor que vertebra aquestes activitats són els 17 objectius de Desenvolupament de les Nacions unides.

Des de Lavola ens sumem a la celebració de la Festa del Dia Mundial de les Ciutats a través del taller propi Lluc, el Samaruc, una proposta per valorar la importància dels espais verds a les ciutats a través de les aventures d’un samaruc, una espècie de peix autòcton de Delta de l’Ebre i País Valencià, amenaçada a causa de l’entrada d’espècies invasores en el seu medi natural. Durant l’activitat es realitzen diverses dinàmiques amb jocs d’aigua a través de les quals els infants prendran consciència de conceptes com la conservació i la biodiversitat i de la seva importància per a nosaltres i pel nostre entorn.