Del 6 al 8 de maig té lloc el Datató del programa educatiu ‘BigData: La intel·ligència de les dades’ que ofereix EduCaixa per desenvolupar la competència digital dels estudiants i una actitud activa, crítica i realista cap a les tecnologies i els mitjans tecnològics. Des de Lavola hem participat en una sessió formativa sobre els ODS.

Al Datató participen els 16 equips que millor han resolt el repte llançat pel programa durant el primer trimestre del curs. El Repte era sobre el desenvolupament sostenible de les Smart Cities, basat en l’ODS núemero 11. Per resoldre-ho han hagut de buscar i analitzar dades, i crear una notícia que informi sobre el “El paper del ‘Big Data en la transformació de les nostres ciutats en ciutats en ciutats intel·ligents i sostenibles “. L’alumnat ha treballat a l’aula amb el material en línia gratuït que proporciona EduCaixa.

El Datató que té lloc al CaixaForum de Barcelona del 6 al 8 de maig. Es tracta d’un exercici d’intel·ligència col·lectiva i col·laborativa que consisteix en una trobada formativa dels 16 grups guanyadors del repte inicial i els seus respectius docents de referència. En total 57 estudiants analitzaran i plantejaran solucions a un problema social a partir de l’anàlisi d’un pool de dades i informació diversa.

Durant les jornades, els assistents -tant l’alumnat com els docents-, participen en diferents activitats, tallers i dinàmiques formatives, visiten instal·lacions, es reuneixen amb professionals del sector i assisteixen a conferències i ponències inspiradores.

Entre les sessions, Lavola ha preparat una dinàmica per als docents sobre els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionada amb l’anàlisi de dades per a proposar com es poden aplicar les ODS a l’aula.

Al llarg de les jornades cada equip ha de resoldre un Repte i l’últim dia del Datató els equips presenten els projectes davant un jurat. Els 2 equips que millor hagin solucionat el Repte guanyaran un viatge formatiu a Silicon Valley on vistaran empreses punteres, coneixeran a professionals alhora que seguiran ampliant el seu aprenentatge intentant resoldre el repte que els hi plantegessin els seus respectius partners.

El dia 22 de maig es publicaran els guanyadors del Datató. Sort a tothom!