En motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, celebrat el passat 26 de gener recomanem la lectura d’un llibre que revisa l’estat de l’educació ambiental a Catalunya des dels seus inicis fins a l’actualitat.

Es tracta de la publicació Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem?, de la Diputació de Barcelona, una compilació d’articles firmats per professionals del sector. El llibre arriba en un moment clau en què els Objectius pels Desenvolupament Sostenible (ODS) han posat a l’agenda dels principals organismes nacionals i supranacionals l’horitzó del 2030 per aconseguir una via de desenvolupament sostenible per la humanitat.

L’educació és un element imprescindible per encarar i assolir el repte. Tots els que ens hi dediquem tenim el convenciment que les accions educatives tenen el poder de transformar i de motivar a un canvi en les actituds i valors de les persones. I quins millors promotors per la sostenibilitat que la població que ha de viure i conviure en el món?

Per reflexionar-hi, compartim l’article que firma la Marta Lacruz, Directora de desenvolupament d’educació de Lavola, sobre l’educació per al desenvolupament sostenible que s’inclou en la publicació. Esperem que t’interessi!