El diumenge 11 de novembre es va celebrar el 4t aniversari del Castell de Torre Baró des de la seva obertura com a centre d’interpretació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona i punt d’informació de Collserola i voltants. El Castell, amb més d’un centenar d’anys d’història, és un punt de referència de l’educació ambiental a la ciutat.

La festa del Castell de Torre Baró va acollir a gairebé 300 persones que van participar en les diferents activitats realitzades durant la jornada matinal: caminada popular, xocolatada, tallers familiars d’educació ambiental, classe de ball de blues, etc., demostrant la implicació de la ciutadania amb aquest emblemàtic lloc històric.

I és que des que el novembre del 2014 aquest espai va obrir les seves portes com a centre d’educació ambiental, s’ha consolidat entre els veïns i les veïnes com a un lloc de referència per la seva programació cultural i de descoberta mediambiental.

El Castell ofereix regularment una programació d’activitats inclusiva per a tota la ciutadania que fomenta el treball en xarxa, organitzant esdeveniments amb entitats i centres del districte, i també amb altres barris de la ciutat. El ventall d’activitats comprèn propostes com ara rutes guiades pel Parc Natural de la Serra de Collserola, tallers familiars, acull iniciatives ciutadanes, esdeveniments musicals, etc., dirigides a tots els públics. A més a més, durant l’any, també s’ofereixen activitats dirigides per centres educatius i entitats a través d’un programa d’activitats específic que funciona sota demanda.

Des de Lavola ens sumem a la festa, contents de formar part del dia a dia del Castell de Torre Baró, a l’hora de programar i dinamitzar les diferents activitats que s’organitzen durant tot l’any en aquest centre d’interpretació.