El 15 d’abril es va inaugurar l’exposició itinerant “Leonardo da Vinci observa, qüestiona, experimenta” produïda per la Fundació Bancària “La Caixa” juntament amb altres experts. La mostra dóna a conèixer la figura de Leonardo da Vinci prenent com a referent la seva actitud i metodologia i a Lavola hem participat en aquest projecte innovador.

L’exposició s’adreça a l’alumnat, famílies i ciutadania en general i parla, no només de Leonardo da Vinci, sinó que sobretot ho fa sobre nosaltres mateixos, sobre el nostre passat i el futur amb un llenguatge contemporani i proper al públic més jove i familiar.

El projecte consisteix en una exposició itinerant en format d’un camió desplegable, i constarà d’un espai interior i exterior. A l’exterior els visitants trobaran 4 maquetes de ginys de Leonardo a gran escala i s’utilitzarà la realitat augmentada com a eina d’interpretació. A l’interior, els visitants disposaran d’un audiovisual i un espai d’experimentació mitjançant jocs interactius o jocs de manipulació.

A Lavola hem desenvolupat una aplicació complementària a la visita i el projecte educatiu de l’exposició.

L’aplicació, dirigida a tot tipus de públic, contribueix a la interpretació i la interacció amb les maquetes de gran escala situades a l’exterior de l’exposició a través de la realitat augmentada: el cargol aeri, el vaixell de pales, la màquina voladora i l’home de Vitruvi.

L’app permet visualitzar l’estructura en 3D en moviment, resoldre un petit repte o joc vinculat a la peça, i descobrir informació complementària, com els còdexs i la informació original de Leonardo que tenim sobre la màquina voladora.

A més, també permet compartir a través de les XXSS una imatge amb les proporcions de l’home de Vitruvi amb el #LeonardoCaixaForum.

Està previst anar evolucionant l’app per tal d’incorporar-hi jocs interactius i noves funcions que enriqueixin encara més l’experiència dels visitants, tant en la mateixa exposició com des de casa.

L’aplicació, anomenada Leonardo CaixaForum, es podrà descarregar de manera gratuïta per a dispositius Android i IOS.

 

 

 

El projecte educatiu dissenyat per Lavola proposa una metodologia participativa que promou l’observació, la reflexió i convida als visitants a pensar d’una manera diferent i a expressar les seves idees. S’han ideat dues activitats, una adreçada a l’alumnat de primària i una altra pel de secundària, i s’han dissenyat i produït els materials necessaris per dur-les a terme. També s’ha realitzat la formació a l’equip educatiu que dinamitzarà les activitats.

 

L’exposició s’inaugura al Cosmocaixa i comença la itinerància el 24 d’abril a Màlaga; es preveu que estigui en circulació durant 7 anys.