S’inaugura l’exposició itinerant sobre Leonardo da Vinci

El 15 d’abril es va inaugurar l’exposició itinerant “Leonardo da Vinci observa, qüestiona, experimenta” produïda per la Fundació Bancària “La Caixa” juntament amb altres experts. La mostra dóna a conèixer la figura de Leonardo da Vinci prenent com a referent la seva actitud i metodologia i a Lavola hem participat en aquest projecte innovador.

L’exposició s’adreça a l’alumnat, famílies i ciutadania en general i parla, no només de Leonardo da Vinci, sinó que sobretot ho fa sobre nosaltres mateixos, sobre el nostre passat i el futur amb un llenguatge contemporani i proper al públic més jove i familiar.

El projecte consisteix en una exposició itinerant en format d’un camió desplegable, i constarà d’un espai interior i exterior. A l’exterior els visitants trobaran 4 maquetes de ginys de Leonardo a gran escala i s’utilitzarà la realitat augmentada com a eina d’interpretació. A l’interior, els visitants disposaran d’un audiovisual i un espai d’experimentació mitjançant jocs interactius o jocs de manipulació.

A Lavola hem desenvolupat una aplicació complementària a la visita i el projecte educatiu de l’exposició.

L’aplicació, dirigida a tot tipus de públic, contribueix a la interpretació i la interacció amb les maquetes de gran escala situades a l’exterior de l’exposició a través de la realitat augmentada: el cargol aeri, el vaixell de pales, la màquina voladora i l’home de Vitruvi.

L’app permet visualitzar l’estructura en 3D en moviment, resoldre un petit repte o joc vinculat a la peça, i descobrir informació complementària, com els còdexs i la informació original de Leonardo que tenim sobre la màquina voladora.

A més, també permet compartir a través de les XXSS una imatge amb les proporcions de l’home de Vitruvi amb el #LeonardoCaixaForum.

Està previst anar evolucionant l’app per tal d’incorporar-hi jocs interactius i noves funcions que enriqueixin encara més l’experiència dels visitants, tant en la mateixa exposició com des de casa.

L’aplicació, anomenada Leonardo CaixaForum, es podrà descarregar de manera gratuïta per a dispositius Android i IOS.

 

 

 

El projecte educatiu dissenyat per Lavola proposa una metodologia participativa que promou l’observació, la reflexió i convida als visitants a pensar d’una manera diferent i a expressar les seves idees. S’han ideat dues activitats, una adreçada a l’alumnat de primària i una altra pel de secundària, i s’han dissenyat i produït els materials necessaris per dur-les a terme. També s’ha realitzat la formació a l’equip educatiu que dinamitzarà les activitats.

 

L’exposició s’inaugura al Cosmocaixa i comença la itinerància el 24 d’abril a Màlaga; es preveu que estigui en circulació durant 7 anys.