El diumenge 17 de novembre se celebren els primers cinc anys d’obertura d’aquest emblemàtic espai del districte de Nou Barris, situat a les faldes de Collserola. El Castell és un consolidat equipament municipal d’educació ambiental i un punt de trobada cultural per a la ciutadania. Per a la festa s’han programat activitats que combinen la seva rellevància com a espai ambiental i sociocultural de Barcelona.

La celebració compta amb la col·laboració d’entitats del districte i ofereix activitats que ja són una tradició per aquesta festa anual, com ara; una caminada popular, una xocolatada, tallers familiars, un sorteig de premis i la celebració d’un concert de blues a càrrec de l’associació Capibola Blues. També es realitzarà una recollida d’anècdotes sobre el Castell dels veïns i veïnes del barri i els Gegants de Torre Baró vindran a ballar per festejar l’aniversari.

Com a novetat, l’acte se celebrarà en els dos equipaments ambiental referents del Districte de Nou Barris. S’iniciarà la caminada popular al Mirador de Torre Baró (10 h) i s’acabarà a la Casa de l’aigua de la Trinitat Nova (a partir de les 11:30 h), un edifici modernista on es gaudiran de la resta dels esdeveniments de la jornada.

A més a més, durant la celebració s’explicarà als usuaris que des de l’11 de novembre el Castell roman tancat a causa de les tasques de reforma de la façana de l’edifici, esperant reobrir a la primavera. Tot i això, el servei educatiu de l’equipament es manté actiu i està ubicat al Casal de Barri de la Trinitat Nova. Així doncs, segueixen funcionant els programes educatius impulsats des del Castell, incorporant com a novetat un projecte de Servei Comunitari amb metodologia d’aprenentatge servei (ApS) anomenat “El Parc natural i el castell com a espais de trobada” per a l’alumnat de secundària. A través d’aquest, els joves podran conèixer el territori en profunditat alhora que realitzen un servei per a la comunitat.

Des de Lavola, l’equip que gestiona l’equipament ha portat a terme l’organització, la dinamització i la difusió de la festa del cinquè aniversari. Més enllà de la jornada, la ciutadania pot participar en les activitats del programa trimestral, el programa per a entitats i, finalment, el programa per a centres educatius. Per tal de participar-hi, només cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic del centre (castell_torrebaro@bcn.cat).