Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, celebrat el 5 de juny, els Comuns d’Andorra han organitzat conjuntament una Festa al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania en la preservació de l’entorn i de fomentar les bones pràctiques ambientals entre la població.

L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 2 de juny i comptarà amb nombrosos tallers i espectacles per a tots els públics. La iniciativa, promoguda pels set Comuns andorrans és fruit d’un pacte amb Pirinenca de Serveis, l’empresa responsable de la recollida selectiva de residus de particulars i comerços. Sorgeix així la primera edició d’aquesta festa ambiental que durant tot el matí aplegarà nombroses proposes educatives i lúdiques.

Des de Lavola hem participat en la gestió de tres activitats que tindran lloc durant la festa.

El nostre equip ha ideat la proposta, ha produït els materials didàctics i de comunicació, i portarà a terme la dinamització de les activitats durant la festa. A més, hem produït bosses de marxandatge que es distribuiran durant les activitats.

Les activitats que aportem a la festa son propostes innovadores, creatives i originals!

El Medi Ambient Challenge, una acció lligada a les xarxes socials i als fenòmens virals que consisteix a ballar una coreografia inspirada en el medi ambient. Els passos de balls s’hauran difós prèviament a través de les xarxes socials i també es podran aprendre en directe gràcies a la participació d’una companyia de dansa andorrana. El resultat serà un ball col·lectiu que es filmarà i es pujarà a les xarxes socials, amb la nostra acció local buscarem un efecte global!

El Gran Kahoot proposa una competició lúdica a través d’un qüestionari en format digital sobre preguntes relacionades amb el medi ambient. Les persones participants respondran a contrarellotge mitjançant els seus smartphones amb un enllaç i un codi facilitats prèviament. Els participants poden seguir els resultats en la pantalla mentre una dinamitzadora observa, comenta les respostes i motiva a tothom.

El taller De residus a joguina és un taller destinat als infants on construiran una ciutat sostenible a partir de residus. Per fer-ho disposaran de diferents elements com ara carrers, obertures d’edificis, plaques solars, estacions de recàrrega per vehicles elèctrics, mobiliari urbà, etc., amb els que podran decorar i completar les seves construccions. Entre tothom es construirà un model de ciutat respectuós amb el medi ambient!