En el marc del Campus Repte Emprèn del programa Joves Emprenedors d’EduCaixa, s’ha programat una sessió de formació sobre com aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)  a l’aula. Lavola ha ideat els continguts de la sessió i l’ha dinamitzada pels més de 50 docents participants al Campus.

El Campus Repte Emprèn consisteix en unes jornades formatives on hi participen 35 equips que han estat seleccionats d’entre tots els que participen en el Premi Repte Emprèn que promou el Programa Joves Emprenedors d’EduCaixa. Durant el Campus s’ofereixen diverses activitats, xerrades i tallers formatius per l’alumnat i també pels docents amb l’objectiu de millorar fomentar els valors i l’actitud emprenedora dels joves.

Per complementar l’oferta formativa dels Campus s’ha programat una sessió pels docents sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la finalitat de poder-los aplicar a l’aula i tenir-los en compte a l’hora de desenvolupar els seus projectes.

La sessió, ideada i dinamitzada per Lavola, tenia com a propòsit donar a conèixer els ODS i acostar-los a la realitat dels centres educatius.

En la primera part de la formació es va explicar la transició dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) cap els ODS i com l’Agenda 2030 de l’ONU indica accions per a portar-los a terme. En total l’ONU ha fixat disset objectius agrupats en cinc àmbits d’actuació: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances.

Posteriorment, es van presentar diversos projectes inspiradors que ja estan treballant per a contribuir al compliment de diferents ODS.

Per tancar la sessió es va projectar el vídeo We the People  i es va demanar als docents que reflexionessin sobre com poden contribuir a assolir l’ODS des dels centres educatius. El resultat va ser la gravació d’un vídeo de cloenda parafrasejant l’anterior amb el títol We the Teachers, amb els lemes inspiradors per assolir els ODS a través de l’educació als centres d’ensenyament.

Uns dies abans, en el marc de la Datató del Repte BigData d’EduCaixa, Lavola també va desenvolupar una sessió formativa sobre ODS per als docents participants, posant èmfasi en la importància de les dades en la monitorització del ODS i mostrant diferents exemples en els que l’accés a la informació i l’anàlisi de dades permeten contribuir al compliment dels ODS.