El Programa d’Activitats Ambientals de l’Ajuntament de Madrid, dins el programa Hàbitat Madrid, amb una trajectòria de més de 20 anys, ofereix activitats d’educació ambiental a la ciutadania madrilenya.

Les activitats del Programa treballen la sostenibilitat de la ciutat, recolzant-se en equipaments i instal·lacions ambientals municipals i tocant diversos eixos com a espais verds, consum responsable, hort urbà, biodiversitat urbana, mobilitat sostenible, qualitat de l’aire, etc. Dirigit fonamentalment a ciutadania adulta, ofereix itineraris guiats, visites, cursos i tallers, i participar en diferents esdeveniments ambientals organitzats a la ciutat. Un ampli ventall d’una seixantena de activitats diferents, a més de les activitats pensades per a cada esdeveniment orientades a fomentar la responsabilitat individual i social de les i els madrilenys amb el medi ambient que ens envolta.

Lavola té una experiència contrastada en la gestió de programes d’educació ambiental que difonen la cultura de la sostenibilitat urbana.

Entre els reptes que Lavola vol abordar en aquesta nova etapa hi ha les prioritats estratègiques de gestió ambiental de l’Ajuntament de Madrid, convertint el programa en altaveu i eina de sensibilització sobre les mesures, accions en els àmbits de residus (objectius 2020 i Agenda 2030), aire (pla A) i mobilitat sostenible (PMU i mesures de pacificació zona centre).

A més, en l’oferta presentada Lavola va proposar generar activitats especialment dissenyades per a les i els joves, amb el convenciment que són la generació que no només ha de lluitar avui dia amb les conseqüències del desenvolupament no sostenible, sinó que a més es veurà més afectada demà per aquest. Un altre aspecte per destacar és el compromís de dissenyar aplicacions mòbils modulars que permetran la incorporació dels itineraris a parcs i jardins històrics del programa. Un recurs obert a la ciutadania que millora l’acostament afectiu al valuós patrimoni natural i cultural de la ciutat.

Amb il·lusió i ganes d’aportar la nostra experiència i innovació en l’àmbit educatiu, vam iniciar la nostra gestió amb un equip de cinc persones entre coordinació i educadors / es ambientals.