L’edificació, la rehabilitació i la sostenibilitat són conceptes que, actualment, van de la mà, per entendre la nostra vida d’una manera més respectuosa amb el medi ambient i conscient del creixement urbanístic.

En  el marc de la setmana de la rehabilitació, del 15 al 21 octubre, es realitzaran conferències i ponències per tota la ciutat de Barcelona relacionades amb els aspectes socials, econòmics i ambientals lligats a les darreres tendències en rehabilitació d’edificis.

La fira rehabilita 2018, torna a Barcelona els dies 20 i 21 d’octubre en la seva 4rta edició, organitzada pel col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona.

Aquesta fira, vol posar de manifest com a eina per adaptar i mantenir el teixit urbà a través d’un model sostenible alhora que vol posicionar aquest element com a peça clau per a promoure el futur de l’habitatge digne i com a una alternativa per a incrementar l’oferta laboral a les ciutats.

En el marc d’aquesta fira, s’hi trobarà un espai educatiu, on hi haurà tallers que tractaran de relacionar aquestes idees: habitatge sostenible, consum energètic, alternatives de consum, etc. Es realitzaran diferents activitats lúdico-educatives en aquest recinte, anomenat “Village de la rehabilitació”, per tal de transmetre la rellevància i l’interès de la rehabilitació com a recurs per a la ciutadania i per a la reactivació del sector de l’edificació.

Des de lavola, també hi participarem amb el taller “l’energia es connecta”, el proper dia 21, a través del qual els participants coneixeran més detalls sobre l’ús domèstic de l’energia i coneixeran eines per a minitmitzar el seu consum energètic.

 

 

L’activitat a través de dinàmiques col·laboratives, vol conscienciar als participants sobre l’ús diari que fan de l’energia així com contribuir al coneixement d’alternatives d’estalvi i l’ús d’energies renovables.