El centre d’educació i sensibilització ambiental ‘Bee Happy. Casa de les abelles’ s’obre el diumenge 5 de maig coincidint amb la festa de la mel. Lavola ha estat present en l’arrencada del projecte i durà a terme el servei d’informació i educació ambientals.

El nou equipament està ubicat al Mas Ratés de Viladecans i vol ser un referent en la importància i preservació de les abelles. Uns insectes que són fonamentals dins del nostre ecosistema per la seva funció pol·linitzadora.

El centre presenta una exposició que permet descobrir el món de les abelles i ofereix una programació regular d’activitats adreçada al públic adult i familiar; itineraris de biodiversitat i de natura, tallers i un espai tinkering.

Les persones que el diumenge 5 de maig assisteixin a la jornada d’inauguració podran gaudir de diverses propostes emmarcades en la festa de la mel, com per exemple conèixer el món de les abelles de la mà d’un apicultor. També es podrà fer mel a l’obrador de la casa de les abelles o participar en un taller de tast de mel. Relacionat amb la mel també s’han programat tallers d’espelmes, de cosmètica i de màscares. A més, hi haurà un espai pel més menuts on podran gaudir de jocs i contes sobre aquests singulars insectes.

L’activitat amb metodologia tinkering formarà part de la programació regular del Bee Happy

La programació regular del Bee Happy iniciarà el diumenge 12 de maig amb l’activitat tinkering ‘‘Investiguem les abelles’, una proposta educativa dissenyada i produïda per Lavola que permet explorar el món de les abelles a partir de la manipulació, l’experimentació i creació a través d’aquesta metodologia innovadora. L’activitat està dinamitzada per un educador ambiental i s’adreça al públic familiar amb infants de 7 a 14 anys.

A més del disseny de l’activitat tinkering Lavola s’encarrega de gestionar els serveis d’informació i d’atenció als usuaris i aporta un equip especialitzat en educació ambiental. Igualment l’equip de comunicació ha dissenyat i produït el projecte museogràfic del centre.