La Nit dels Museus 2019 ve carregada d’activitats i propostes per la ciutadania: visites guiades, itineraris, concerts, etc. A Lavola ens hem preparat per a la gran cita nocturna de la cultura, reforçant els equips dels centres i museus de ciència i tecnologia per dinamitzar diferents propostes d’activitats.

Al CosmoCaixa de Barcelona podreu gaudir d’un seguit d’activitats que divertiran al públic adult i familiar. L’equip d’educadors de Lavola dinamitzarà aquestes propostes:

  • Explora Calidoscopis: aprofitant l’exposició “Miralls, dins i fora de la realitat” els visitants gaudiran de la manipulació d’aparells òptics per entendre el funcionament i la màgia dels calidoscopis.
  • Experimentant amb la geometria en paper: ens endinsarem a la part més divertida de les matemàtiques a través de la construcció de diferents poliedres de paper.
  • Nit de les estructures infinites: a partir de la col·laboració dels visitants s’aniran construint tota mena de superfícies impossibles que cobriran l’espai mitjançant la unió d’unes peces de fusta. El resultat és increïble!
  • Planetari “Fases de la Lluna”: projecció d’una pel·lícula que ens parla del nostre Sistema Solar i de per què la Lluna canvia d’aspecte a mesura que passen els dies. Un film imprescindible!
  • Planetari “Spherium”: una pel·lícula que fa un viatge a través d’altres mons per conèixer les característiques que els podrien fer habitables o no.
  • Nit de Creactivity: un dels espais més divertits del CosmoCaixa on 2 educadors espremeran al màxim les capacitats creatives dels visitants per fer-los gaudir, mentre construeixen tots tipus de creacions aleatòries.

A més, s’ofereixen altres activitats com ara presentacions d’astrofotografia, observació astronòmica, projeccions de les aventures de Tintín a la Lluna i l’espectacle de màgia i il·lusionisme “NO SAP PAS ON”. Tota la informació de la Nit dels Museus al CosmoCaixa la trobareu aquí.

 

Al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat es podrà visitar una de les joies patrimonials d’Antoni Gaudí, la cascada de la Casa Vicens.

Es tracta d’una reproducció fidedigna i a escala real d’aquesta font desapareguda l’any 1945. És una de les primeres obres de Gaudí i, amb motiu de la Nit dels Museus, l’equip d’educadors de Lavola farà visites de mitja hora de durada cada 15 minuts, entre les 19 h i fins les 01 h. A més, a les 20:15 h, 22:15  i 00:15 h es posarà en marxa la màquina de vapor de l’exposició permanent del Museu.

Podeu consultar la resta d’activitats proposades aquí.