El 7 de maig de 2020, la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va complir el 40è aniversari de la seva creació i, per celebrar-ho, ha programat un cicle de seminaris en línia sobre projectes inspiradors de sostenibilitat al món local que tindran lloc els dies 13 i 20 d’abril.

Sota el títol “Reflexions sobre el futur dels ens locals” s’ha organitzat un cicle de converses per escoltar i conèixer de primera mà projectes i experiències que porten a terme diferents ens locals per impulsar una transformació ambiental en els respectius territoris.

Hi participen representants de la política municipal d’àmbit català, estatal i europeu amb l’objectiu que el seu lideratge sobre projectes inspiradors de sostenibilitat aporti criteris i experiència als responsables polítics d’altres municipis i a l’àmbit local en general.

El cicle de seminaris s’estructura en quatre converses que es desenvoluparan en format en línia durant dues jornades, el 13 i el 20 d’abril. El primer dia girarà a l’entorn d’experiències sobre la reducció de la petjada de carboni per esdevenir ciutats i pobles neutres en emissions i la transició cap a models energètics sostenibles. El segon dia es compartiran projectes que van de la mà del verd per esdevenir més resilients i saludables, tant pel que fa a la planificació urbana com per la recuperació la biodiversitat o l’aposta per agroecologia.

Per reflexionar sobre aquests temes es compta amb la participació d’alcaldes i alcaldesses, i altres representats públics que han liderat algunes de les experiències més reeixides de l’àmbit europeu i espanyol i també referents del territori català. Les ciutats i pobles escenaris d’aquestes experiències són Colònia i Grenoble, Cadis, València, Vitòria-Gasteiz, Pamplona, Santander, el Boalo i Pontevedra, Centelles, Osona, Vilafranca del Penedès, Viladecans i  Castelldefels.

Per assistir a les converses en línia podeu fer la inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Des de la Solució d’Activació Socioambiental d’Anthesis Lavola tenim l’oportunitat d’acompanyar la Gerència de Serveis de Medi Ambient en l’organització d’aquest cicle de converses i us animem a assistir-hi per conèixer de primera mà projectes inspiradors i possibilistes que aposten per un model sostenible i resilient per a les persones i els territoris on vivim.