El dissabte 23 de març se celebra la festa de cloenda de l’Aiguart al Convent de Sant Agustí, l’endemà de la commemoració del Dia Mundial de l’Aigua. La jornada proposa un seguit d’activitats divulgatives adreçades a la ciutadania que giren entorn de l’aigua com a bé comú. Som presents a la festa de la mà dels equipaments, els programes i els recursos educatius amb els quals col·laborem. T’expliquem quines són les propostes on participem.
Per part del Centre de la platja s’ofereixen els recursos educatius que s’inclouen en el Laboratori de la platja i que proposen un seguit d’experiments divertits relacionats amb l’aigua i el litoral. A Lavola coordinem aquest centre d’educació ambiental del litoral barceloní i farem la dinamització de les propostes educatives durant la festa de cloenda de l’Aiguart.
L’activitat educativa de gran format “Bcnmulla’t”, també serà present a la festa. Es tracta d’un joc de peces construcció que cal muntar per representar el cicle de l’aigua de la ciutat de Barcelona. Un cop construït el cicle es reflexiona sobre els impactes positius i negatius dels hàbits personals en el cicle de l’aigua. Aquesta activitat forma part d’un conjunt de set propostes educatives sobre sensibilització ambiental que l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat i produït en col·laboració amb Lavola per participar en esdeveniments populars.
També serem presents a “L’estenedor”, una exposició amb informació sobre programes i activitats educatives que tracten la temàtica de l’aigua i que ha coordinat l’SCEA, juntament amb altres entitats que impulsen la “Xarxa aigua, educació i comunitat”. La mostra, que es podrà veure a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, comptarà amb dues propostes on hi participa Lavola. Per una banda, les activitats del programa d’educació ambiental per escoles “Com funciona Barcelona?” que tracten sobre l’ús eficient i l’optimització de l’aigua (les visites a les instal·lacions de les clavegueres i al Dipòsit de regulació d’aigües pluvial Joan Miró) i que des de Lavola dinamitzem. Per altra banda, el taller propi “Lluc, el samaruc” que tracta sobre la conservació i la biodiversitat dels ecosistemes i de les espècies autòctones que hi viuen.
El Castell de Torre Baró proposa l’activitat “Sentim la natura” per conèixer el món dels insectes i de les plantes aromàtiques que més fàcilment es poden trobar a Collserola. L’activitat posa en valor les plantes com un element clau del medi ambient i unes aliades en la lluita contra el canvi climàtic. Com a centre d’educació ambiental de Barcelona, és la tercera edició que el Castell de Torre Baró participa en l’Aiguart, incloent-lo en la seva programació regular d’activitats per la ciutadania.